NALAGANJE

Vpiši iskalno poizvedbo

Je team building zares potreben?

Deli

Team building je način, s katerim podjetje svojim zaposlenim izkaže spoštovanje in zahvalo za njihovo delo. Sporoči jim, da so zelo pomembni za njihovo delovanje in da si v podjetju želijo srečnih in zadovoljnih ljudi. Prav ti so ključni faktor za uspešnost vsakega podjetja. Manj bolniških, večja storilnost in boljše ideje.

Pri team buildingu gre za druženje zaposlenih in vodstva podjetja zunaj delovnega časa. Navadno gre za kakšne zabavne dogodivščine, kot so karting, rafting, adrenalinski parki ali bowling. Najrazličnejših ponudb za team building je na spletu več kot dovolj.

Team building ni samo zabava

V resnici je namen team buildinga bolj sproščeno ozračje, v katerem na plano privrejo najrazličnejše zamisli. Ogromno koristnih idej se porodi v tako sproščenem vzdušju, ki se jih lahko kasneje uporabi v praksi. Team building je lahko tudi krasen način za razvoj idej in že začetih projektov.

Morda se v samem procesu kaj ustavi, rešitev ni na vidiku, zaposleni pa so tako na mrtvi točki. V sproščenem vzdušju, ko so na kupu prav vsi, se kaj hitro razvije skupinska debata, ki lahko vodi do rešitev, na katere denimo v podjetju nikoli ne bi pomislili.

Team building kot spoznavanje zaposlenih

V vsakem podjetju se dogajajo odhodi in prihodi, ekipa morda raste in se skozi leto spremeni. Team building je tako lahko izjemno koristen pri boljšem spoznavanju zaposlenih in izmenjavi informacij, ki sicer ne krožijo v podjetju. Na plan pridejo določeni talenti zaposlenih, ki bi jih veljalo vpeti v poslovni proces, ali zgolj osebno razmišljanje, ki vodi do rešitev na določenih področjih dela.

Na ta način se krepi povezanost med zaposlenimi, ekipa postaja močnejša in na koncu tudi bolj produktivna. Team building vsekakor poskrbi za boljšo klimo v podjetju in večjo pripadnost zaposlenih. Podjetja, ki se tega zavedajo, so vedno v prednosti pred ostalimi.

Kako organizirati team building?

Kot smo že omenili, je na voljo več kot dovolj ponudnikov in različic za team building vašega podjetja. Je pa velika napaka pri organizaciji tega dogodka, če se za način in izvedbo odloči samo ena oseba ali vodstvo podjetja. Ni vsem vse všeč in nekateri se utegnejo na prisilno izbranem druženju počutiti nelagodno. V skrajnem primeru se ga niti ne udeležijo.

Morda ne bi bilo slabo, če na katerem od sestankov poberete 3 ali 4, za vse sprejemljive predloge, nakar o tem, kaj bi tam počeli, glasujejo vsi. Lahko kar preko spletne pošte ali zaprte skupine na Facebooku. Večina seveda zmaga in demokracija je uveljavljena.

Organizacija team buildinga mora steči pravočasno, da imajo nato vsi vpleteni dovolj časa za potrditev udeležbe. Podjetja, ki se poslužujejo rednih team buildingov, beležijo boljšo prisotnost in vsekakor večjo motiviranost svojih zaposlenih. Brez njih uspešnega podjetja ni.