NALAGANJE

Vpiši iskalno poizvedbo

4 priložnosti za delo od doma

Deli

Sanje vsakega med nami so, da bi v življenju počel tisto, kar ga najbolj veseli. Nič drugače ni, ko pridemo do vprašanja, kaj bi radi počeli za preživetje. Nekateri nadvse uživajo v delu z ljudmi ali otroki, spet drugi imajo sanje postati zdravnik, strojevodja ali kuhar.

Ni skrivnost, da si mnogo ljudi želi za preživetje početi nekaj, pri čemer jim ne bo potrebno vstajati ob 5h zjutraj ali pa preživeti polovico dneva v kakšnem podjetju, kjer se ne bi počutili najbolje. Ampak kaj potem početi, s čim se ukvarjati, da bi dosegli svoje sanje? Ste pomislili na delo od doma? Ponujamo vam izbor štirih priložnosti za delo od doma.

1. Prevajanje in lektoriranje

Ste odlični v katerem od popularnih tujih jezikov? Morda vam strašno leži angleški jezik in je prevajanje iz tega jezika v slovenskega ali obratno za vas mala malica? Če ob tem obvladate še slovenski pravopis do zadnje vejice in pike, imate veliko možnosti za delo od doma.

Kar nekaj podjetij na spletu išče prevajalce ali lektorje, da bi se priključili njihovi ekipi, saj imajo dela več kot dovolj. Navadno vam pri tem delu ni potrebno hoditi od doma, saj prejmete naročilo preko spletne pošte, potrdite rok izvedbe in pričnete z delom. Lahko pa si omislite kar lastno podjetje, se na spletu predstavite sami in postanete gospodar svoje usode.

2. Pisanje člankov

Veliko spletnih agencij in lastnikov spletnih strani išče spretne pisce člankov različnih specializacij. Še posebej so v zadnjem času iskani pisci tako imenovanih SEO člankov. Ti spletnim agencijam in lastnikom spletnih strani služijo za pridobivanje pozicij v spletnih iskalnikih na določene ključne besede.

Pošljite nekaj svojih najboljših besedil na uredništva spletnih portalov in jim ponudite svoje usluge. Presenečeni bi bili, če bi vedeli, kako zelo primanjkuje talentiranih piscev na različnih področij. Še posebej »vroči« boste, če ste dobri na katerem od popularnejših področij, za katere primanjkuje kvalitetnih piscev. Denimo na področju spletnih tehnologij ali medicine.

3. Postanite administrator Facebook strani

Ste dobri s socialnimi omrežji? Še posebej vam bo prišlo prav, če obvladate Facebook in Instagram. Ogromno podjetij se zaveda, kako zelo je pomembno, da so na teh platformah prisotni, a jim za to enostavno zmanjka časa. Potrebno je nabirati sledilce, jih animirati in redno objavljati kvalitetne vsebine.

Če obvladate tudi oglaševanje na teh platformah, vam nikakor ne bi smelo zmanjkati dela. Podjetja mrzlično iščejo sposobne upravljavce socialnih platform in za kvalitetno opravljeno delo nudijo precej dobro plačilo. Tudi to seveda lahko opravljate od doma.

4. Zaslužite s spletnimi oglasi

Če upravljate s kakšnim dobro obiskanim blogom ali spletno stranjo, lahko zaslužite z objavo AdSense oglasov, ki je Googlova platforma za distribucijo oglasov. Pri tem je pomembno, da imate res veliko obiska in da ste čimbolj nišno usmerjeni, saj bodo na ta način oglasi na vaši spletni strani precej bolj klikani kot sicer.

Google Adsense

Zaslužiti se da tudi z objavo Google Adsense oglasov.

Imate smisel za video ustvarjanje, sta vam morda blizu moda in ličenje? Super! V primeru, da bodo vaši Youtube videi zares dobri in jih bo videlo veliko ljudi, boste lahko kar nekaj denarja zaslužili tudi na ta račun. Tudi v tem primeru kar od doma.

Kot vidite, je za delo od doma na voljo kar nekaj odličnih možnosti. Pravzaprav smo jih našteli zelo malo, saj obstajajo tudi mnogi drugi načini, kako zaslužiti na spletu. Enega izmed boljših načinov npr. predstavlja udeležba v partnerski oz. affiliate program, pri katerem služite provizije od prodaje, toda o tem več kdaj drugič.