NALAGANJE

Vpiši iskalno poizvedbo

Zakaj spletno stran postaviti v sistemu WordPress?

Deli

Če razmišljate o postavitvi nove spletne strani in premlevate, na kakšen način se tega lotiti, ste se skoraj zagotovo srečali tudi z opcijo postavitve v sistemu WordPress. Zakaj vsepovsod pišejo o tej platformi za spletne strani? Je to prava zadeva tudi za vas?

Dejstvo je, da gre pri WordPressu za eno najbolj popularnih platform za postavljanje spletnih strani ta hip. Sam WordPress po zadnjih podatkih poganja kar impresivnih 35 % vseh spletnih mest. Vsekakor podatek, mimo katerega ne gre. In zakaj je WordPress tako zelo popularen?

Ugodno do nove spletne strani

Kakorkoli se boste odločili, ali boste novo spletno stran v sistemu WordPress postavili sami ali pa boste postavitev prepustili kateri izmed agencij, bo šlo verjetno za cenovno najugodnejšo varianto. WordPress je odprtokoden sistem, kar med drugim pomeni, da je brezplačen. V primeru, da že imate domeno in spletno gostovanje, samo še naložite WordPress aplikacijo in že lahko pričnete z delom.

Na voljo vam bodo brezplačne grafične predloge in dodatni vtičniki, kar pa za kakšne resne projekte vendarle ne bo dovolj. Profesionalna plačljiva grafična predloga vas bo olajšala za kakih 50 €, morebitni dodatni vtičniki še nekaj 10 €. V vsakem primeru pa bo končni strošek precej nižji od klasičnega grafičnega oblikovanja in programiranja.

WordPress strani so enostavne za administracijo

Ko boste imeli spletno stran enkrat postavljeno, boste prevzeli njeno administracijo. Pisanje in objavljanje člankov z WordPressom je sila enostavno, saj je dejansko enako, kot bi pisali članek v Wordu. Prav tako boste z lahkoto zamenjali ali dodali kakšno fotografijo, povezavo ali vdelali video z YouTube.

Vse to ne zahteva kakega posebnega znanja, se boste pa lahko preko spleta hitro in zlahka naučili še marsikaj drugega. Na primer, kako poiskati primeren vtičnik, ga naložiti in aktivirati. Ali pa morda, kako urediti vsebino in kategorije na sami spletni strani. WordPress je zagotovo ena najbolj enostavnih in prijaznih spletnih platform za uporabnike.

Lahko si omislite tudi spletno trgovino

V sistemu WordPress lahko postavite tudi spletno trgovino. To v večini primerov poganja dodaten vtičnik, ki se imenuje WooCommerce, prav tako pa so na voljo tudi številne, že izdelane grafične predloge za spletne trgovine. WordPress teče tudi v slovenskem jeziku, zato vas naj ne bo strah, da česa ne bi razumeli.

Tudi sam WooCommerce je že v popolnosti preveden. Če pa bi kaj malega vendarle še ostalo, pa lahko uredite s katerim izmed brezplačnih vtičnikov za prevajanje. Predlagamo Loco Translate.

Izredna prilagodljivost

Čeprav boste grafično predlogo kupili že izdelano, pa to nikakor ne pomeni, da je ne morete v popolnosti prilagoditi svojim potrebam. Na voljo boste imeli kup možnosti, ki vam jih bo omogočala vaša predloga, kot tudi možnost popolne grafične predelave. Za to boste seveda potrebovali nekaj znanja s tega področja ali pa boste delo prepustili strokovnjakom.

To velja za samo obliko spletne strani, barve, fonte, orodja, … skratka vse. Ni odveč dodati, da so dandanes praktično vse WordPress grafične predloge prilagojene tudi prikazovanju na mobilnih napravah. To pomeni, da vam ne bo potrebno skrbeti, da vaša končna spletna stran na mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku ne bi bila videti dobro.

Ne spreglej