NALAGANJE

Vpiši iskalno poizvedbo

5 slabosti dela na lokaciji podjetja

Deli

V zadnjem času se je pojavilo kar nekaj dela od doma in izkazalo se je, da v določenih primerih to sploh ni slaba rešitev. Čeprav je do tega prišlo večinoma zaradi posledic pandemije, pa so nekatera podjetja ugotovila, da je je takšen način sodelovanja boljši za obe strani.

Vendarle pa ne vsa podjetja. Seveda dela od doma ne more izvajati nekdo, ki dela v proizvodnji, trgovini, je voznik in podobno. Pri tehtanju prednosti in slabosti dela na lokaciji podjetja pa najdemo nekaj negativnih posledic za tiste, ki bi sicer lahko delali od doma.

1. Dodatna izguba časa

Ko zjutraj vstanemo iz postelje, gremo v kopalnico, se umijemo in uredimo. Potem je čas za kavo ali čaj in seveda zajtrk. Sledi pot v službo, ki je lahko različno dolga, a v vsakem primeru izgubljen čas za nas. Službeni ali prosti.

Odhod v službo

Priprava na odhod v službo in pot v službo vam lahko vzameta veliko časa.

Nekdo, ki se v službo vozi pol ure ali več, tako na dan izgubi vsaj eno uro, ki bi jo lahko namenil čemu drugemu. Denimo prej pričel in končal z delom ali pa si privoščil dva daljša odmora, ki bi bila še kako potrebna pri konstantnem sedenju in gledanju v računalniški zaslon.

2. Več stresa

Delo na lokaciji zagotovo pomeni večji pritisk in več stresa. Nadrejeni je vedno kje v bližini, tu so še sodelavci, ki želijo to in ono, zato se kaj hitro lahko razvije kakšna stresna situacija. Takšna, ki gre nato še z nami domov in nam pokvari dan.

Delo na lokaciji podjetja lahko pomeni stres na zaposlenega že samo zaradi vpliva okolice. Na primer zaradi neurejenosti delovnega prostora in pomanjkanja individualnih reči, ki na vsakega posameznika drugače delujejo. Ni reč o tem, da bi morali vsi delati v leže. V okolju, ki nam ni privlačno, enostavno slabše funkcioniramo.

3. Gneča v pisarni

Še ena od slabosti dela na lokaciji podjetja je gneča. Velikokrat se zgodi, da je v eni pisarni preveč zaposlenih, kar ustvarja več težav. V prvi vrsti je v takšnem okolju težko razmišljati in delati, potem pa je tudi še tista znana utesnjenost in občutek pomanjkanja zraka.

Gneča v pisarni pomeni tudi manj prostora za računalniško opremo in manj zasebnosti. Nekdo nekomu ves čas gleda preko rame v računalniški zaslon, loti se te občutek, da si nadzorovan in da premalo delaš. Na žalost to le še zmanjšuje storilnost.

4. Omejitev števila zaposlenih

Podjetje ima na voljo določeno kvadraturo prostorov in delovnih mest, zato je hkrati omejeno s številom zaposlenih. Če pride do potreb po novih delavcih, le-teh nima kam namestiti. Z delom od doma se ta težava razblini v trenutku in omejitev za zaposlovanje novih ljudi ni več.

Seveda gre v primeru dela od doma za zaupanje na relaciji vodstva in zaposlenih. Kdor dela od doma, mora biti dober v organizaciji svojega dela in pravilno motiviran. Torej ne skozi dokazovanje, da je v resnici na delovnem mestu, ampak na način, da je dovolj, če opravi svoje pričakovano delo, enako kot bi ga na delovnem mestu v podjetju.

5. Višji stroški za podjetje

Podjetje ima z zaposlenimi tudi določene stroške. Pojavi se potreba po poslovnih prostorih, potrebno je nakupiti več računalniške opreme, ki hkrati porabi tudi več električne energije. Več pisarn ima tudi več ogrevanja in klimatskih naprav.

Še en strošek pri delu na lokaciji podjetja za podjetje samo predstavljajo potni stroški za zaposlene. K naštetim pa je potrebno prišteti še vse preostale stroške, ki so odvisni od števila oseb, ki določene prostore uporabljajo.